Witam,jestem posiadaczem Skody octavia 1,9 TDI AXR,mam pytanie po ilu km. należy wymienic pierwszy od nowosci rozrząd???...czytałem na forach ale są rozbieżności jedni piszą ze po 120kkm,inni 90kkm,proszę o wasze opinie! Autko ma 85kkm. z góry dziękuję za pomoc w temacie!
...i dlatego warto zapłacic pare groszy więcej i mieć gwarancję,aczkolwiek o ASO różne są zdania.
Gwarancję na źle ustawiony pasek, na zerwanie paska, czy od razu na remont głowicy po takim incydencie?
IMHO mówienie o gwarancji na naprawę w przypadku napędu rozrządu mija się z celem. Zniszczenia poboczne w silniku diesla, w przypadku awarii są tak duże, że nikt z przeprowadzajacych takie naprawy wszystkich kosztów w takim przypadku nie pokryje.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
To tak naprawdę nie ma tego, co będzie płacić za głowicę. Producent paska da kasę na nowy pasek, a warsztat powie, że oni pasek dobrze zamontowali... Głowicę kliencie napraw sobie sam ;-)
Tak, mam na tym punkcie schiza i sobie paski zmieniam co 60kkm. Jak ktoś chce, używki oddam w dobrej cenie :lol:
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
To tak naprawdę nie ma tego, co będzie płacić za głowicę. Producent paska da kasę na nowy pasek, a warsztat powie, że oni pasek dobrze zamontowali... Głowicę kliencie napraw sobie sam ;-)
Tak, mam na tym punkcie schiza i sobie paski zmieniam co 60kkm. Jak ktoś chce, używki oddam w dobrej cenie :lol:
Ze skromnego doświadczenia widzę, że większość problemów sprawiają: pompy cieczy, źle zamontowane napinacze oraz zaniedbane elementy napędu paska/ów osprzętu. Same paski raczej w przewidzianym okresie eksploatacji nie mówią papa.
Poza tym po to sa instrukcje montażu, żeby ich przestrzegać. Ma być czysto, dokręcone jak trzeba i musi grać.
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
falda, jak masz zaufany warsztat, albo jesteś blisko polecanych tu warsztatów rób u nich. Do pierwszego lepszego warsztatu nie wstawiaj, te 300-400 zł więcej za zrobienie w ASO to 300-400zł na kilka lat do następnej wymiany. A i +ASO będzie wbicie przebiegu w system :-)
falda, ja robiłem w moim AXR w grudniu za około 1000zł.
Oni teraz mają większe rabaty im starsze auto.
Potarguj się i za 1000 rów. Oczywiście z pompą wody.
Komentarz